Küldj e-mailt!


music@marcellina.net

Marcellina Pjt - 2017

Marcellina Pjt
Megalakult 1982-ben alapító tagok: Kaszás Péter ( dob , ének,vokál,) Molnár János(billentyű, vokál), Marcellina (ének, szaxofon)

1983-tól kibővültek Temesvári Pepó (Bass gitár,vokál ), Marschalkó Zoltán (gitár) , Boros Tibor (Tánc) Merk László ( tánc )

1985-ben az ORI központi országos turnéján történt baleset folyamán életét vesztette Zsoldos Imre és Temesvári Pepó, ezután az együttes megszűnt koncertezni, maradt az alapfelállás Péter, Jani és Marcellina. Ezután főleg hangstúdióként dolgoztak együtt, a szerepléseket Marcellina szólóban folytatta

Megjelent kislemezek:

1983-1985 között Te vagy a sztár, Elviszi majd az idő, Futok az úton, Ne kötözz meg

Nagylemez:

1986 A sztár csak te vagy

 
Marcellina14 éves kora óta élete a színpad és a zene. Magyarország nagy nyilvánossága 1972-ben a KI MIT TUD-on TV-n keresztül szólistaként valamint a Kócbabák alapító tagjaként ismerte meg Csepregi Évával és Fábián Évával egyetemben. Ezt követően az Apostol és a Full-tone együttessel nyugati turnékon vett részt, Svédország, Németország,Svájc helyszíneivel.

Hazatérve megalapította a “Marcellina PJT” -t. Tagok Temesváry Pepo, Marsalkó Zoltán, Molnár János, Kaszás Péter és Marcellina. A saját hangstúdiójukban készített hangfelvételekkel berobbantak a magyar köztudatba. A Sztár csak te vagy, Elviszi majd az idő,Ne sírj szaxofonom, Szexy Lady, Fohász a szerelemért, Újságárus Lady, Ajándék, Baker Street-Szürke folyó, Ringasd a csónakod, Ábrándos szép napok, Elmegyek, Szeretlek, Hegyeshalom stb dalai a slágerlista élére kerültek.

Ezután újabb hosszú külföldi fellépéssorozat következett: Ausztriában, Svájcban, Németországban, Mallorcán, Kínában, Jamaicában, Amerikában. A TV és Rádió fellépések mellett két CD és több Sampler válogatás jelent meg angol nyelven saját dalokkal.

Létrehozott egy nagy sikeresű ” One Woman Show “-t mellyel Európa legelőkelőbb Gálatermeiben sorra sikereket aratott. A Showban “megszólalt” Louis Armstrong, Madonna, Marylin Monroe, Louis Prima, Blues Brothers, Lisa Minelli, Jennyfer Lopez stb. hangján.

Hit a zenében és az állandóan gazdagodó sokarcúságban késztette egy a világon egyedülálló produkcióra a Broadway Theater-ben ( Basel, Svájc ) ,ahol a rajongó közönség legnagyobb döbbenetére a plafonon sétálva ( fejjel lefelé ) énekelt és szaxofonozott! Utána Angliában és újra Németországban turnézott és megjelent angol és németnyelvű CD-je, amivel a Berlini Slágerlisták élére is eljutott.

6 kislemez, 4 nagylemez , 9 CD valamint két válogatás a sikeres klipekből Videokazettán kövezi karrierjének útját.